Toruń Restaurant Week 2017

(fot. nadesłane)

Toruń zaprasza na Restaurant Week, czyli Festiwal Najlepszych Restauracji 21-30 kwietnia 2017!

W ostatnim tygodniu kwietnia Gród Kopernika przeżywać będzie prawdziwe święto gastronomiczne. Wzorem Nowego Jorku, Kopenhagi, Warszawy, Wrocławia czy Trójmiasta najlepsze toruńskie Restauracje zaserwują swoim Gościom starannie przygotowane na tę okazję trzydaniowe menu (przystawka, danie główne, deser) w atrakcyjnej cenie 39 złotych.

Wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się pod hasłem Emocje na talerzach. Badania pokazują, iż posiłek, jego jakość i atmosfera niosą wraz z sobą wachlarz emocji. Żółte produkty uwalniają znaczne ilości hormonów szczęścia, ponieważ jasne kolory kojarzymy z radością. Czerwień na talerzach – utożsamiana z pikanterią – budzi żywioły. Jemy w nagrodę. Podjadamy w stresie. To naturalny element naszej codzienności.

Toruński Restaurant Week to festiwal wyróżniających się lokali, który pozwala świętować wysoki poziom toruńskiej gastronomii, równy światowym standardom. To również szansa na bliższe poznanie miejsca, bowiem przez specjalnie skomponowane menu, każda Restauracja może opisać swoją historię i przekonać do siebie Gości. To w końcu czas, jakiego na co dzień nam brakuje dla bliskich, znajomych i rodziny.

Można już zaplanować terminarz na poznawanie nowych miejsc i smaków. Wystarczy odwiedzić www.restaurantweek.pl, by utworzyć rezerwację i cieszyć się kulinarnym doświadczeniem w ulubionych Restauracjach. Regularna sprzedaż rozpoczyna się 29.03.2017.

Do zobaczenia przy stole!

Uczestnictwo restauracji, patronów medialnych i partnerów w Restaurant Week to partnerska współpraca z korzyściami dla wszystkich stron (lokalnej gastronomii, promocji miasta, restauracji i ich partnerów). Udział w festiwalu nie wiąże się z żadnymi dodatkowymi opłatami ani zobowiązaniami.